Mobil optimeret hjemmeside | Google opprioriterer mobil venlige hjemmesider

Google's seneste opdatering har allerede skabt en masse omtale på diverse medier. I alt sin enkelthed, vil opdateringen påvirke søgeresultaterne, for brugere der søger på Google via. deres smartphone og tablets. Opdateringen bør give brugerne en bedre oplevelse, da mobil optimere websites vil blive opprioriteret. Dermed vil hjemmesider der ikke er mobil optimeret blive nedprioriteret.

Hvis du allerede har en mobil optimeret hjemmeside er det en god nyhed, da du har en god chance for at "overhale" nogle af dine konkurrenter i søgeresultaterne, nemlig dem der vil blive nedprioriteret.

Hvis din hjemmeside ikke er mobiloptimeret, er det knap så god en nyhed, da du tabe dine gode placeringer i søgeresultaterne til dine konkurrenter, som allerede har optimeret deres hjemmesider til smartphones og tablets.

Som virksomhed, der ønsker at blive fundet på søgeord som "kiropraktor, tømrer, børnesko, lamper mm." er der kun et at gøre, nemlig at se det som din mulighed for at slå dine konkurrenter, som ikke har optimeret deres hjemmesider og webshops til smartphones og tablets.

Her kan du se med Googles øjne, hvordan dit website score, i mobilvenlighed:

Google mobile speed test

Score dit website lavt, så frygt ikke, de fleste fejl google finder kan laves på få timer, dog er det meget omfattede at score 100% i testen. Dog er det værd at bemærke, at Google har brugt tid på at udvikle dette værktøj, og dermed sat nogle standarder for hvordan de ønsker en hjemmeside skal kodes, for at være "optimal", hvilket med stor sandsynlighed også vil være de samme parametre som de "ranker" websites efter i søgeresultaterne.

Du kan også læse mere om opdateringen, på computerworld

Skrevet af + Daniel Due